ndk

Ремонтът на НДК-„златно яйце“ за крадене покрай европредседателството

Покрай европредседателството на България май се задават големи комисионни. В цялата история на ЕС май няма да има по-скъпо председателство. Напъването сигурно ще се оправдае с това, че искаме да се справим добре, блестящо, да ни дават за пример.

Литва, една малка европейска държава, се справи с европредседателството си за по малко от 50 млн. евро. даже отчетоха печалба от близо 4 млн. Южната ни съседка Гърция се е справила с 30 милиона. Ние даваме сега 20 млн само за ремонта на основната сграда, в която ще се провеждат срещите – НДК.

Това призна министърът културата, комуто тропосаха стопанисването на сградата.

Ремонтът на Националния дворец на културата по повод председателството на ЕС ще струва около 40 милиона лева, заяви той в интервю за бТВ и отбеляза, че 24 милиона лева ще струват строителните дейности, 12 милиона са отделени за сигурност, а 4,5 милиона – за техника.

Очаква се основната част от ремонта да приключи до 15 ноември 2017. След това ще остане да се правят технически проби на новата техника.

„Парите не достигат за някои неща, но те няма да се усетят”, каза Банов, който бе натоварен от премиера да ръководи ремонта и управлението на НДК. „Проектът е много сложен – има изисквания на Европейската комисия, които дават насоки за допълнително възлагане, но не можем да направим всичко така, както се иска”, допълни той.

Хайсе е да си припомним, че преди този остовен ремотн бяха дадени едни 12 млн лева за ремонт на инфраструктура и околно пространство около НДК. От всичко това сега няма и следа,  защото околното пространство е нова строителна площадка. Друг е проблемът, че при този предишен ремонт едни стари плочки се подменяха с други стари плочки, извадени от друго място, пак около НДК.

Вельо Стоянов

FB Comments
Предишна публикация:
slavi_trifonov
Слави Трифонов даде старт на политическите си атаки: Първата срещу президента Румен Радев

  Шоуменът, нов политик, Слави Трифонов, който преди дни обяви кастинг за нови политици, премина към курс на открита конфронтация...

Никола Стоянов и бившата му шефка Мариета Захариева.
Какво се случва в Националния иновационен фонд (Отворено писмо от уволвения Никола Стоянов)

Сле като на 20 септември от Изпълнителната агенция зя насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на икономиката разпространиха...

Младен Маринов, главен секретар на МВР.
МВР не се сърди на бащата на отвлечения Адриан, че освободил сина си без тях

МВР не може да упрекне бащата на отвлечения Адриан за това, че е действал без знанието им. Това стана ясно...

Затвори