slavi_trifonov

Слави Трифонов даде старт на политическите си атаки: Първата срещу президента Румен Радев

 

Шоуменът, нов политик, Слави Трифонов, който преди дни обяви кастинг за нови политици, премина към курс на открита конфронтация с президента Румен Радев, съобщава Онюз. С това реално започна да гради полетика през социалните мрежи.

Водещият на вечерното шоу по бТВ публикува гневен коментар по повод думи на държавния глава, изречени по време на посещението му в Чикаго. Според Трифонов президентът не е подкрепил референдума за въвеждане на мажоритарна изборна система, въпреки че пред сънародниците ни в Чикаго е прехвърлил вината на депутатите в парламента. Според него Радев не е показал достатъчна решителност, за да защити вота на  2 509 864 българи, атговорили с Да за провеждането на референдум.

 

    „Преди девет години на гости ми беше един генерал – смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него“, написа Трифонов в профила си във Фейсбук.

Ето и цялата позиция на Трифонов:

Българите в Чикаго попитали президента Румен Радев „за референдума на Слави Трифонов“. Хората ръкопляскали, а президентът казал: „Не знам защо депутатите решиха така“.

Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че всъщност вие не подкрепяте волята на българските граждани, изразена на референдума? Че вие, избраният президент на втори тур от 2 063 032 души, неглижирате волята на 2 509 864 българи, които категорично поискаха да избират депутатите си с мажоритарен вот в два тура? Че вие, също като госпожа Корнелия Нинова, сте привърженик на немската смесена избирателна система, която, както се видя тези дни, е повече пропорционална, отколкото мажоритарна.

Г-н президент, нямахте ли честта да кажете в очите на нашите сънародници, че не са били добре информирани за особеностите на мажоритарния вот? Както твърдяхте в едно интервю по БНР след референдума.

Г-н президент, нямахте ли смелостта да кажете в очите на нашите сънародници, че сте против държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас? Да ви припомня какво казахте при първата си реч в Народното събрание: „Парите за партиите следва да се ограничат чувствително, но с ясното съзнание, че лишени от разумно финансиране, партиите ще станат още по-зависими от лобисти и външни фактори“. Субсидията до ден днешен е 11 лева на глас.

Г-н президент, още с полагането на клетва в Народното събрание, вие се вляхте в редиците на прогнилата политическа класа. И убедено мога да заявя, че решенията от референдума не се превърнаха в закон, не защото депутатите решиха така, а защото всички вкупом решихте така.

Ако вие бяхте толкова загрижен за волята на българските граждани, изразена на реферeндума от 6 ноември 2016 г., можехте да направите това, което ви позволява Конституцията на Република България. Член. 98, ал. 2 от Конституцията казва: „Президентът на републиката отправя обръщения към народа и Народното събрание.“ Народното събрание не спази законовия срок за разглеждане на резултатите от референдума. Този срок изтече на 14 септември. Ето защо, на 7 септември, примерно, вие можехте да се явите в Народното събрание и да отсечете достойно като президент: „Решете за референдума! Имате още една седмица!“

Преди време в предаването си казах нещо, което ще кажа и днес. Преди девет години на гости ми беше един генерал – смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него.

FB Comments
Предишна публикация:
Никола Стоянов и бившата му шефка Мариета Захариева.
Какво се случва в Националния иновационен фонд (Отворено писмо от уволвения Никола Стоянов)

Сле като на 20 септември от Изпълнителната агенция зя насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на икономиката разпространиха...

Младен Маринов, главен секретар на МВР.
МВР не се сърди на бащата на отвлечения Адриан, че освободил сина си без тях

МВР не може да упрекне бащата на отвлечения Адриан за това, че е действал без знанието им. Това стана ясно...

borisov-vv
Борисов: Нови самолети ще има, ама ще се пазарим

3 млрд. лв. за самолети, към този момент, е много голям разход за държавата. Това коментира в Бургас премиерът Бойко...

Затвори