Младен Маринов, главен секретар на МВР.
Младен Маринов, главен секретар на МВР.

МВР не се сърди на бащата на отвлечения Адриан, че освободил сина си без тях

МВР не може да упрекне бащата на отвлечения Адриан за това, че е действал без знанието им. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Младен Маринов пред Нова тв. Той коментира работата на властите по разследването и не отрече, че те не са били наясно с това какви действия е предприел бащата на отвлечения мъж.

Преди седмица беше платен откуп за свободата на момчето. Размерът на откупа още не е известен- Според различни публикации варира между 600 000 лева и 1 млн. евро.

Бащата Антон Здравков е общувал с похитителите чрез СМС-и, които били изпращани от различни места в страната от предплатени карти на трите работещи мобилни оператора в България.

„Към този момент не можем да упрекваме бащата по отношение на неговото поведение“, коментира Маринов. Той обясни, че службите са прилагали разузнавателните си методи, за да запазят живота на момчето.

„Тук не става въпрос за доверие, става въпрос за първостепенен инстинкт (на бащата)  да запази живота на своето дете. Ние не сме сме дали причина за съмнение в органите“, коментира Маринов. И допълни, че изнесената в медиите информация до момента няма нищо общо с фактическата обстановка по случая. „Към момента не можем да разкриваме методите и способите. Мога да ви уверя, че е направено всичко, което е позволявала ситуацията към момента, включително и е изследван опитът по „Наглите“, обясни Маринов.

По думите му щабът, който е създаден по случая е заседавал денонощно и не е бил в дома на премиера, както коментира бащата на Адриан.

„Има щаб, който е в МВР, в който се обменя информацията. Работата на щаба е в структурно звено на МВР, в сграда на МВР, няма как тази информация да се споделя в сгради извън МВР“, обясни Маринов. По думите му „държавата е по-силна от всяка една групировка“, но е въпрос на време групата за отвличане да бъде разкрита. От обясненията му стана ясно, че МВР очаква групата да се издаде – или чрез алчността на членовете ѝ за още пари, или чрез възникването на конфликти помежду им.

Бащата на отвлечения Адриан благодари лично на премиера Бойко Борисов за участието му във връщането на сина му жив и разкриването на случая.

„Благодаря на полицаите и на Бойко Борисов, който ме покани в дома си късно вечерта в деня на отвличането. Видях много сериозен екип от полицаи там, бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че ще направятвсичко възможно да заловят похитителите. Преди това видях с очите си сформирани два екипа за отвличането на Адриан. Благодарен съм за усилията по случая. Но мисля, че страхът у нас никога няма да отмине“, каза Златков.

Преди дни бившият главен съветник в ДАНС Алексей Петров, който е и подсъдим по делото „Октопод“, обяви че бившият зам. главен прокурор Бойко Найденов е съпричастен към отвличането. По думите му Найденов е прикрил информация за дейността на „Наглите”.

 

Самият Найденов заяви, че ще съди Петров за клевета. Според него парите от откупите на „Наглите“ са били непроследими, защото никога не са вкарани в банкови сметки. Някой от свидетелите му казал, че са закопани на Витоша.

 

FB Comments
Предишна публикация:
borisov-vv
Борисов: Нови самолети ще има, ама ще се пазарим

3 млрд. лв. за самолети, към този момент, е много голям разход за държавата. Това коментира в Бургас премиерът Бойко...

radev
Президентът: Призовавам Борисов да не дели страната на порции

Премиерът Бойко Борисов е подведен от своите съветници за избора на боен изтребител за армията. Това заяви за БНТ президентът Румен...

Skopie-11
Помъдряха ли в Скопие?

Македонското министерство на културата официално ще обяви спиране на проекта "Скопие 2014", който бе започнат при управлението на предишния премиер...

Затвори