borisov-vv

Борисов: Нови самолети ще има, ама ще се пазарим

3 млрд. лв. за самолети, към този момент, е много голям разход за държавата. Това коментира в Бургас премиерът Бойко Борисов. Премиерът призова президента да не си говорят през медиите и да не му дават съвети „отвъд океана“.

Изявлението си премиерът направи в Бургас, където награди  учени от екипажа на експедицията Black Sea MAP за археологическите открития, които направиха по време на престоя си в Черно море.

Борисов посочи, че имало други належащи нужди в момента:

„Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите. Има пенсионери. Има МВР. Има заплати на отбраната. Има жп работници, доктори, учители. Има инфраструктурни проекти – след 10 дена започваме на Ахелой и Поморие обходите. Всеки си тегли чергата към него си“, коментира Борисов.

Премиерът посочи, че и министърът на културата Боил Банов му поискал поне 10 млн. лв. за артистите и театрите, иначе и той щял да се хвърли под влака. Борисов подчерта, че ще се купят нови самолети, но ще се пазарим за тях:

През това време – имаме МИГ – 29. До завчера, всички говориха, че е най-добрият изтребител. Искаме 15 да ги вдигнем във въздуха. Сега са 9. Затова одържавихме Авионамс, да ремонтираме и СУ-тата и МИГ-овете“, каза Борисов.

Освен 3-те милиарда за самолети, трябвало да се дадат още 7 – за корабите и сухопътните войски, добави премиерът и поясни, че хората няма да усетят нищо от тези пари, ако отидат за въоръжение.

И да ги изправим срещу Русия. Основен противник на НАТО е Русия. И ние, с девет самолета, ще се изправим да се бием с Русия. И ще дадем 3 милиарда“, добави Борисов.

Той поясни, че имало и по-евтини самолети, които също са нови. Те са от по-нисък клас, но биха свършили работа, посочи премиера и даде пример:

„Кметът на Бургас кара „Фолксваген“. Не кара брониран „Мерцедес“, като премиера или президента. И той иска „Мерцедес“, но му се полага „Фолксваген“, добави Борисов.

Той бе категоричен, че не трябвало да избираме задължително най-скъпите.

FB Comments
Предишна публикация:
radev
Президентът: Призовавам Борисов да не дели страната на порции

Премиерът Бойко Борисов е подведен от своите съветници за избора на боен изтребител за армията. Това заяви за БНТ президентът Румен...

Skopie-11
Помъдряха ли в Скопие?

Македонското министерство на културата официално ще обяви спиране на проекта "Скопие 2014", който бе започнат при управлението на предишния премиер...

Проф. Георги  Чобанов
Проф. Георги Чобанов: Реформи се правят от качествен елит, а не от полуграмотни хора

Всяко общество се управлява от елита, а съдбата му зависи от качествата на този елит, от неговата компетентност и почтеност....

Затвори