max_telecom

МАКС ТЕЛЕКОМ не работи, но продължава да начислява сметки за недоставени услуги на бивши клиенти

Как така става оператор на мобилна телефония и интернет, който не предоставя от пролетта на тази година услуга на своите клиенти да продължава да им начислява сметки, за нещо, което не е доставил, защото не работи.

150-те му служители са освободени и чакат последните си заплати вече месеци наред. Преди десетина дни те бяха отново на протест, заедно с измамените също със заплати, роботници от фалиралата търговска верига на Карфур-България.

Става дума за една мистерия, която от месеци преследва бивши клиенти на Макстелеком.

Като последни собственици на компанията се водеха двама руснаци. До пролетта на тази година залъгваха работниците и клиентите си, че очакват стратегически инвеститор за разширяване на дейноста. После закриха всички офиси и се покриха.  Клиенти на Макстелеком обаче и досега получават фактури, по които трябва да плащат. За това недоразумение са сезирани КРС, КЗП, със случая е запознат и Националния Омбудсман.

Въпреки че сигналите са подадени още в началото на лятото решение досега не е взето. Последните получени фактури за плащане на несъществуващи услуги са от септември.

Много бивши клиенти на оператора са търсили контакт с компанията, но безуспешно. Фактурите продължават да се генерират и няма да е изненада в един момент тези бивши клиенти на Макстелеком да започнат да получават обаждания от колекторски фирми или още по-лошото изпълнителни листове от частни съдия-изпълнители.

 

Предиставяме ви пример за искано плащане от бивш клиент на Макстелеком, който е плащал сметките си през картова сметка и от няколко месеца не получава доставка на интернет в София.

 

TRANSCARD – PAY SYSTEM

Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД

Уведомяваме Ви, че имате следното задължение към MAXTELECOM.
Абонатен № p3206983
Сума за плащане, BGN
по фактура №2000315409/04.09.2017
19.90
Сума за плащане, BGN
по фактура №2000298349/02.08.2017
19.90
Сума за плащане, BGN
по фактура №2000290260/03.07.2017
19.90
Дължима сума, BGN 59.70

Благодарим Ви, че избрахте Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД

www.transcard.bg

 

FB Comments
Предишна публикация:
vuzf-logo
Медийна група купи частен университет

Investor Media Group обяви, че е придобила 90% от капитала на "Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ). Това...

Adrian-Zlatkov-bachta
Откупът платен, Адриан върнат жив

1 милон евро струва пускатето на свобода на отвлечения на 30 август  син на собственика на автокъщите за луксозни коли...

MON-ministar
„На лов“ на ученици в „Столипиново“

Просветният министър Красимир Вълчев се включи в "лова" на ученици, присъединявайки се към мобилната група за обхващане на децата в...

Затвори