vuzf-logo

Медийна група купи частен университет

Investor Media Group обяви, че е придобила 90% от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ). Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция.

След сделката вузът става част от медийната група.

Придобиването е в резултат на стратегическата цел на медийната група е да продължи развитието на ВУЗФ. Заедно с основателя доц. д-р Григорий Вазов групата ще инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета, обявиха от компанията.

За президент на висшето училище е избран Апостол Апостолов, който има повече от 10 години опит като преподавател във ВУЗФ в дисциплината „Капиталови пазари“.

Академичната програма ще продължат да управляват ректорът доц. д-р Григорий Вазов и вицепрезидентът Детелина Смилкова. От есента студенти могат да се включат в още няколко нови магистърски и бакалавърски програми, които залагат на иновативни и практически методи на преподаване.

Медийната група ще подкрепи учебните програми на ВУЗФ с допълнителни възможности за придобиване на практически знания, като един от бъдещите проекти е обучение на място в Bloomberg TV Bulgaria за студентите във финансовите и икономическите специалности.

FB Comments
Предишна публикация:
Adrian-Zlatkov-bachta
Откупът платен, Адриан върнат жив

1 милон евро струва пускатето на свобода на отвлечения на 30 август  син на собственика на автокъщите за луксозни коли...

MON-ministar
„На лов“ на ученици в „Столипиново“

Просветният министър Красимир Вълчев се включи в "лова" на ученици, присъединявайки се към мобилната група за обхващане на децата в...

Лазар Влайков.
Освободен и арестуван

  Окръжна прокуратура Пазарджик повдигна обвинение и задържа за 72 часа Лазар Влайков, вече бивш председател на Общинския съвет в...

Затвори