Adrian-Zlatkov-bachta

Откупът платен, Адриан върнат жив

1 милон евро струва пускатето на свобода на отвлечения на 30 август  син на собственика на автокъщите за луксозни коли „СофАвто” Адриан Златков. Бащата Антон Златков не пожела да уточни пред медиите точната сума за свободата на сина си, който му е и основен помощник в бизнеса. Неофициално се твърди, че похитителите са поискали 3 млн лева, а са склонили на 1 млн. евро.

При преговорите на похитителите на Адриан Златков са общували със семейството му чрез СМС-и. Това каза пред журналисти баща му Антон Златков.

Откупът е платен и лично бизнесменът е водил кореспонденцията с похитителите. За платената сума бащата каза, че тя била „сериозна“ дори и за неговото семейство. Телефонни разговори не е имало, уточни пред журналисти пред дома си Златков. Той смята, че отвличането е само и единствено с цел откуп и не е е свързано с бизнеса с автомобили.

„Бизнесът ни е изключително чист, прозрачен и толерантен“, заяви Златков.

Адриан е върнат ден, след като е платен откупът, а преговорите са водени една седмица, стана ясно още от обясненията на бизнесмена.

По думите му над сина му не е упражнено насилие.
Похитителите се свързали със семейството още на втория ден след отвличането. Златков каза, че не знае детайли около похищението, но обясни, че синът му е бил изоставен в района на Искърското дефиле в посока Самоков. Там хора са го качили на автостоп и Адриан се е свързал с родителите си от техния телефон.

Синът му не е имал врагове. Златков-старши обясни, че той и семейството му се страхуват и за първи път имат охрана.

„Всеки човек би се страхувал, няма човек на земята, който да преживее този кошмар и да не се страхува. Преди никога не сме имали охрана, винаги сме се наслаждавали на организиран и спокоен живот“, поясни бизнесменът.

Полицията засега не дава информация по случая. Общуването с СМС-и предполага сравнително лесното засичане на престъпниците, даже те да са контактували през клониран телефон или с чужди сим-карти.

FB Comments
Предишна публикация:
MON-ministar
„На лов“ на ученици в „Столипиново“

Просветният министър Красимир Вълчев се включи в "лова" на ученици, присъединявайки се към мобилната група за обхващане на децата в...

Лазар Влайков.
Освободен и арестуван

  Окръжна прокуратура Пазарджик повдигна обвинение и задържа за 72 часа Лазар Влайков, вече бивш председател на Общинския съвет в...

Калин Митрев
Калин Митрев определи Азербайджанската афера като безсмислена спекулация

Като "безсмислена спекулация" определи скандала с Азербайджанската афера съпругът на Ирина Бокова Калин Митрев, който също е замесен в нея....

Затвори