Лазар Влайков.
Лазар Влайков.

Освободен и арестуван

 

Окръжна прокуратура Пазарджик повдигна обвинение и задържа за 72 часа Лазар Влайков, вече бивш председател на Общинския съвет в гр.Септември.

Той бе задържан от полицията в деня на инцидента за това, че с неговия пистолет беше посочено дете, че е застреляло и убило погрешка мъж на тържество в заведение в с. Виноградец. Тогава МВР пусна Влайков с мотиви, че е невинен.

Пазарджишката прокуратура съобщи в четвъртък, че Влайков е обвинен, за това че на 31 август срещу 1 септември в ресторант „Градина“ във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на 47-годишния Наско Тонкев.

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление същият е задържан, а на 8 септември 2017 г., ОП – Пазарджик ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В четвъртък общинският съвет в Септември единодушно гласува оставката на Влайков и избра за нов председател Кирил Тодорин от ГЕРБ.

Преди да бъде отново арестуват Влайков заяви пред медии, че съвестта му е чиста.

FB Comments
Предишна публикация:
Калин Митрев
Калин Митрев определи Азербайджанската афера като безсмислена спекулация

Като "безсмислена спекулация" определи скандала с Азербайджанската афера съпругът на Ирина Бокова Калин Митрев, който също е замесен в нея....

bokova-mitrev-tanc
Българският представител в ЕБВР Калин Митрев консултант на „Азербайджанската пералня“ на 2,9 млрд. долара

Съпругът на Ирина Бокова заявявя, че хонорарите му са легитимни, декларирани в България и за тях са платени данъци Българска...

Petia-Petrova
Отиде си Петя, тя вярваше в доброто

Почина журналистката Петя Петрова. След тежка битка с рака тя си отиде на 40 години, нейни колеги от Канал 3...

Затвори