Калин Митрев
Калин Митрев

Калин Митрев определи Азербайджанската афера като безсмислена спекулация

Като „безсмислена спекулация“ определи скандала с Азербайджанската афера съпругът на Ирина Бокова Калин Митрев, който също е замесен в нея. Пред Нова  телевизия той не отрича, че е взимал пари, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци.

„Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания”, заяви Митрев. С този коментар той обобщава по-голяма част от журналистическото разследване, публикевано от британския в.“Гардиън“, едно от последните останали условно независими издания в Европа..

„Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 година насам”, заяви Митрев.

Той вече е разговарял с финансовия министър, който заяви намеренията си да поиска обяснение за „българската следа в схемата“.

„Дори без да го е поискал, аз съм длъжен да защитя и моето добро име, и за името на банката и дори за страната”, заяви Калин Митрев.

В разследването „Азербайджанската пералня“  се поставя под въпрос компетентността на Калин Митрев по мащабен хидротехнически проект, изпълняван от азербайджанска компания. Заради опита си Митрев бил търсен консултант за мащабни инвестиции, разказва той.

„Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша, е абсурдно”, допълни Митрев.

Предстоят проверки у нас и в Европа. Ще се търси отговор на въпроса дали действително Азербайджан ползва и плаща на влиятелни личности да „лъскат” имиджа на управляващия страната режим.

FB Comments
Предишна публикация:
bokova-mitrev-tanc
Българският представител в ЕБВР Калин Митрев консултант на „Азербайджанската пералня“ на 2,9 млрд. долара

Съпругът на Ирина Бокова заявявя, че хонорарите му са легитимни, декларирани в България и за тях са платени данъци Българска...

Petia-Petrova
Отиде си Петя, тя вярваше в доброто

Почина журналистката Петя Петрова. След тежка битка с рака тя си отиде на 40 години, нейни колеги от Канал 3...

Kaufland-BG
Kaufland България твърди, че продава качествени храни

Ето какво пише още в позицията, изпратена от шефката на „Реклама и PR” на Кауфланд България ЕООД енд Ко КД...

Затвори