Kaufland-BG

Kaufland България твърди, че продава качествени храни

Ето какво пише още в позицията, изпратена от шефката на „Реклама и PR” на Кауфланд България ЕООД енд Ко КД Катерина Ушева:

Във връзка със заглавие, което някои медии поставят при препечатка на материал, публикуван в Deutsche Welle на 2 септември 2017 г., Кауфланд България ЕООД енд Ко КД категорично заявява, че заглавието, интерпретиращо качеството на стоките в Kaufland България, не отговаря на истината и подвежда читателите. Всички продукти, предлагани в нашите хипермаркети, отговарят на стандартите за качество и състав, по действащото местно и международно законодателство. Наред с това ние имаме строга система за качествен контрол на предлаганите стоки и гарантираме за всички артикули, които предлагаме в нашите търговски обекти“.

Според статия на българската редакция на „Дойче веле“ от 2 август, шефът на „Кауфланд-България“ Димитър Спасов е признал, че в поверената му търговска верига се продават храни, които той никога не би дал на децата си. „Баничките ни, например, не се правят с палмово масло, но съдържат консерванти. Никой още не знае до каква степен това е небезопасно за здравето, особено за здравето на децата“, казва Спасов.

„Миналата седмица прекратихме търговските си отношения с известен български производител на млечни продукти. Направените от нас лабораторни анализи на неговите сирена показаха, че в тях се влага палмово масло. Мога да уверя клиентите на „Кауфланд“, че няма абсолютно никаква разлика между качеството и съставките в собствените ни търговски марки, които продаваме в Германия и в България“, декларира още директорът на „Кауфланд – България“.

На 3 август обаче, текстът на „Дойче веле“ за търговската верига бе неочаквано променен. От статията бяха заличени признанията на Димитър Спасов за качеството на продаваните в „Кауфланд“ храни.

FB Comments
Предишна публикация:
MON-ministar
Няма да има цветни и черни учебници

Разпространението на учебниците за бедни и богати - цветни и по-евтини черно-бели, да бъде спряно, разпореди министърът на образованието Красимир...

med_pcheli
Какви са предизвикателствата пред пчеларството в България

Момчил Неков прави конференция „Възможности и предизвикателства пред пчеларството в ЕС и България“ Целта на форума е да консолидира позицията...

Председателят на парламента Димитър Главчев.
Есента на парламента

Новата сесия на парламента започва на 1 септември. С какво ще се занимават депутатите през новия политически сезон коментира председателят...

Затвори