Полският премиер Беата Шидло.
Полският премиер Беата Шидло.

Варшава гневна на изявленията на Макрон в България

Полският премиер Беата Шидло обвини френския президент Еманюел Макрон в липса на политически опит и нарече „арогантни“ неговите изявления за международната изолация на Полша, направени по-рано днес по време на визитата му в България, предаде БНТ.

 

„Съветвам президента да бъде по-отстъпчив. Може би неговите арогантни изявления са резултат от липсата на (политически) опит“, се казва в изявление на Шидло.

 

„Искам да кажа на президента, че той трябва да се фокусира върху делата на собствената си страна, може би той ще бъде способен да постигне същите икономически резултати и същото ниво на сигурност за френските граждани, като това, което Полша е гарантирала на своите граждани“, каза тя.

 

Шидло допълни, че Макрон, който обвинява полското дясно правителство в пренебрегване на европейските ценности, не може да решава сам бъдещето на Европа и допълни, че то ще се решава от всички членове на съюза.

 

Премиерът на Полша каза, че Франция се опитва да разруши един от стълбовете на ЕС, като настоява за промени в директивата за командированите работници.

FB Comments
Предишна публикация:
Vasilev-Peevski-08
В очакване на новите скандали за преразпределение на държавата

  Щабът за защита на банкера Цветан Василев съвсем очевидно е подготвил поетапна кампания, подгрявайки очакваните скандали през новия политически...

CACAROV
Цацаров за Магнитски, Цветан Василев и „Калиакра“

"Цветан Василев е беглец от правосъдието и то ще се произнесе по отношение на него", заяви в главният прокурор Сотир...

valeri-simeonov
Казусът „Калиакра“ – кошмар, от който спасение няма

Вицепремиерът Валери Симеонов сравни казуса с Калиакра с кошмар, защото „спасение няма“ и защото след него ще се появят други...

Затвори