CACAROV

Цацаров за Магнитски, Цветан Василев и „Калиакра“

„Цветан Василев е беглец от правосъдието и то ще се произнесе по отношение на него“, заяви в главният прокурор Сотир Цацаров в Каварна.

 

„Конкретният обвиняем е избрал конкретна тактика на защита. На първо място – да избяга от правосъдието. На второ място – да се скрие в страна, която с години вече протака неговата екстрадиция. На трето място, ако стигнем до „закона Магнитски“, да се опита да вдигне необходимия пропаганден шум“, заяви той.

 

Малко е странно Цветан Василев да бъде приравняван до Сергей Магнитски, защото той не е борец срещу корупцията в световен мащаб.

 

„Законът Магнитски“ в конкретния случай се използва единствено и само за вдигане на шум, единствено и само за пропаганда“, заяви главният прокурор и допълни, че при цялото му уважение към личността Цветан Василев, той не е и никога няма да бъде Сергей Магнитски.

 

Главният прокурор коментира и нашумялата тема около защитената зона „Калиакра“.

 

Според главния прокурор Сотир Цацаров вероятно границите на приетия план на „Натура 2000″ са спорни, като тепърва предстои това да бъде установено от прокуратурата.

 

„Самото създаване на „Натура 2000″, възлагането му и целия шум сега, имаме предвид не шума на хората, а шума на създателите, малко или много, както за съдебната реформа, така и защитата на природата, общо взето се оказва една много доходна хранителна среда за доста неправителствени организации. Казвам го с ясното съзнание за шума и възраженията, които ще последват, но това е така. Съществуват хора, съществуват организации, които печелят от това и ние просто трябва да го кажем. Аз мисля, че конкретният случай с „Натура 2000″ е точно такъв“, коментира Цацаров, цитиран от агенция „Фокус“.

 

По думите му до края на другата седмица се очаква да стане ясно доколко прокуратурата има основание да протестира заповедта за защитена зона „Калиакра“ пред Върховния административен съд (ВАС).

 

Той заяви, че в момента се прави оценка на законността на заповедта за спиране на строителството в защитената зона, а ВАС е изискал от министър Нено Димов цялата документация, свързана с границите на „Натура 2000″.

FB Comments
Предишна публикация:
valeri-simeonov
Казусът „Калиакра“ – кошмар, от който спасение няма

Вицепремиерът Валери Симеонов сравни казуса с Калиакра с кошмар, защото „спасение няма“ и защото след него ще се появят други...

detska-pernik
Общинска съветничка от ГЕРБ се отказва от инвестициите си в частна детска градина в Перник

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ от Румяна Тодорова Гьорева По повод днешния репортаж в сутрешния блок на БТВ, който касае решение...

Radev-ukaz-1
Президент Радев срещу промените в Закона за опазване на околната среда

Държавният глава Румен Радев наложи  вето върху Закона за опазване на околната среда. Той върна на парламента нормативния акт в...

Затвори