DAnsss

ДАНС изолира зам.-шефа на НБКСРС от секретна информация

Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е отнела достъпа до класифицирана информация на зам.-шефа на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Георги Гатев. Решението е от днес, съобщи „Нова телевизия”.

От ДАНС обясниха, че Гатев има право да обжалва решението в 7-дневен срок отново пред ДАНС, ако то бъде потвърдено, нова жалба може да бъде подадена до Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) в 14-дневен срок. Ако Гатев не е доволен и от нейното решение, той може да го оспори пред тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС).

Гатев ще обжалва решението на ДАНС. Мотивът пък за отнемането на допуска му е, че той е ненадежден и не може да пази информация.

В понеделник прокуратурата поиска от ДАНС да отнеме достъпа до секретна информация на Георги Гатев, заради нерегламентираните му контакти с подсъдими и разследвани магистрати, както и с адвокати, които съветвал как да поискат достъп до съдържанието на подслушвани разговори. Последното станало известно е, че е съветвал адвокатите на зам.-председателят на НС Веселин Марешки, който е с отнет имунитет заради дело срещу него и още двама от депутатите му за оказван натиск върху собственици на апретики.

Георги Гатев е бивш водещ адвокат по наказателни дела. Негови клиенти са били видни представители на родния ъндърграунд още от началото на прехода.

FB Comments
Предишна публикация:
skbul
За класовата борба, търтеите и капиталистическата система в България

Отворено писмо на Съюза на комунистите в България до Правителството на Република България и всички работодателски организации Уважаеми Госпожи и...

GERB-SUDGUK
Суджуците не са ни важни- депутатът Мартинов напуска НС

Народният представител Живко Мартинов напуска парламента по собствено желание, каза в Добрич заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група...

HRISTO-IVANOV
Четири партии в коалиция за масови протести

Нова република, "Да, България", Зелените и БЗНС призоваха своите симпатизанти и "гражданите, които искат радикална съдебна реформа" да се готвят...

Затвори