PiSAN4eV

Гръцките българи: Писанчев да се маха от Солун, не си върши работата

Българи в Гърция искат отзоваването на първите дипломати в южната ни съседка заради некомпетентност и връзки със службите.

В протестна нота, която ще бъде изпратена до министъра на външните работи Екатерина Захариева се иска отзоваването на Владимир Писанчев, бивш шеф на ДАНС в периода на източването на КТБ, който сега е генерален консул в Солун. Иска се и отстраняването на временно управляващият посолството ни в Атина – Веселин Иванов и Панталей Спасов, който е неакредитиран посланик.

Веселин Иванов, който е бил офицер в бившето Разузнавателно управление на Генералния щаб на БНА, ръководеше военното разузнаване в мандата на министъра на отбраната Николай Ненчев. Заради отказа му да разсекрети досиетата на военните разузнавачи, той беше махнат.

В протеста до Захариева се изразява притеснение от липсата на посланик на България в Атина, като временно назначените дипломати там не организират ефективно работата на посолството.

„Работата с граждани върви насила, персоналът на Консулска служба към посолството е крайно недостатъчен. Нужно е да се назначат поне още един консул и един сътрудник за сметка на останалия персонал. Ченгета и разузнавачи не ни трябват“, се посочва в текста на нотата.

 

Информацията е на Офнюз

FB Comments
Предишна публикация:
bolnica-ruse
Почина момчето от Бяла, пребито от цигани за една цигара

Почина 18-годишното момче, което беше пребито в град Бяла на 8 юли. Информацията беше потвърдена от болницата в Русе. Александър...

Ekaterina-Zaharieva-28
В Брюксел не се интересували от скандалите около НДК

В Брюксел никой не ме е питал за случващото се около НДК. Това заяви по Нова телевизия вицепремиерът и министър...

Антон Генов, бивш съдия по футбол, шеф в БАБХ.
Тати шеф. Или как се прави бизнес в България

Шефът на Областната дирекция по безопасност на храните – София Антон Генов е обвинен в престъпление по служба и принуда,...

Затвори