andrey-novakov

Данните от килoметражите на всички коли втора ръка влизат в общ европейски сайт

ЕK одобри предложената от българския евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ) програма срещу манипулирането на километражите

 

Европейската комисия (ЕК) одобри предложената от българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков програма срещу манипулирането на километражите. Предложението на стойност 1.25 милиона евро, носещо името O.R.E.L, е получило оценка „B“ – с единица по-ниско от максималната възможна. Предстои програмата да бъде заложена в Бюджет 2018 на Европейския съюз (ЕС) и да започнат подготвителни действия за нейното прилагане.

O.R.E.L предвижда създаването на единна информационна система, която да обединява данните, събирани по време на годишните технически прегледи на всички моторни превозни средства и да позволява тяхната обмяна в ЕС. Така показанията за пробег на всички употребявани коли, микробуси или камиони ще бъдат обновявани по време на ежегодния технически преглед и ще са достъпни на създаден за целта сайт.

Това е второто поредно предложение от българския евродепутат Андрей Новаков, което получава одобрение и финансиране от ЕК. Първото бе програмата A.L.E.C.O, която финансира стажовете на млади предприемачи от България и останалите страни-членки, в САЩ, Сингапур и Израел.

FB Comments
Предишна публикация:
DSC_4762
Самолетите трябва да са нови

Последно мнение, спеделено на конференция, органицирана от Атлантическия клуб. Снимката е на Вили Николов

Radev-ukaz-1
Президентът публикува втората стенограма за КТБ

Държавният глава Румен Радев публикува и втората стенограмата от за КТБ. Тя е от консултативна среща в президентската институция от...

IVAN-TOTEV
„Зоокът“ за 690 000 лева без конкурс. Резултат- пловдивският кмет обвиняем за..

Заедно с него пред Темида ще застанат заместника му Димитър Кацарски и кметът на район „Западен“ Димитър Колев Специализирано звено...

Затвори