gay-pride

Обръщение на „Клуб Либерална България“

Уважаеми граждани на модерна и свободна България,
В последните години с все по-голяма тревога наблюдаваме процесите, умело култивирани от хибридни и фашизоидни медии и говорители, и водещи до надигане на вълна от етнонационализъм, шовинизъм, потъпкване на правата на малцинствата и незачитане на базови човешки права и свободи.
Омразата не различава видовете малцинства, изхождайки от високомерното си чувство за национално превъзходство. Заредена от чувството за всесилие на мнозинството, омразата не прави разлика между сексуалните малцинства, религиозните малцинства и етническите малцинства. Омразата не прави разлика и между тях и малцинствата на различните хора – хората с различен пол, различно себеусещане и различно обществено поведение, неприето от средите излъчващи шовинизъм и насилие.
Днес ще отнемем правото на едни хора да обявяват открито своята сексуалност. Утре ще отнемем правото на други хора да изповядват религията си. Какво следва вдругиден? Горене на книги, затваряне на медии, цензура върху образованието, остригване нула номер, забрана на рок-музиката?
Етнонационалната омраза е пълзящ процес. Това което е неприемливо днес става приемливо утре, а бавната отрова на шовинизма пропива с раздори общностите и настройва мнозинството срещу всеки, осмелил се да не приеме новите стари клишета на националистите и имитационните фашизоиди.
Свободата на сексуалността и нейното споделяне с обществото с нищо не се различава от свободата на словото и свободата на всеки човек да преследва щастието си.
Правото да избираш религията си с нищо не се различава от правото да притежаваш собственост, като неприкосновеността и на двете е абсолютно идентична.
Тези права и свободи обаче са поставени под атаката на мнозинството, което благодарение на неоправданото си чувство за превъзходство иска всячески да наложи нормите си върху всеки един български гражданин. Политика, с която модерна и свободна Европа се раздели в последните дни на втората световна война, и която е отхвърлена от всички модерни и развити общества.
Репресията срещу мирните мюсюлмани в ромският квартал на Пазарджик не остана незабелязана нито за всички нас, нито за международната общност. В статията си „Един за всички, всички за Ахмед“ авторите от Български Хелзинкси Комитет описват подробно случилото се с българския гражданин Ахмед Муса и неговите съмишленици, заподозрени в проповядване на радикален ислям: http://host.us9.list-manage.com/track/click?u=a2e8b4c0145be002a0c461842&id=84713ef565&e=440b8ccd1c
Репресията срещу мирното шествие на Прайда също стана пословична с омразата си, с насилието върху участниците в Прайда и охраняващите ги полицаи, и със посяването в младото поколение, не без помощта на националните медии /както винаги влюбени в скандала и конфликта/ на една привлекателна представа за етнонационализма и фашизоидните формирования – на хора бранещи традициите, на хора бранещи семейните ценности, на хора бранещи християнството.
Затова нашият призив към всички вас е тази година Прайда да се състои в ромския квартал на град Пазарджик.
Прайдът в ромския квартал на град Пазарджик ще е ясен знак.
Прайдът в ромския квартал на град Пазарджик ще е ясен знак в подкрепа на сексуалните малцинства.
Прайдът в ромския квартал на град Пазарджик ще е ясен знак в подкрепа на религиозните малцинства.
Прайдът в ромския квартал на град Пазарджик ще е ясен знак в подкрепа на всеки, репресиран и преследван заради това което е.
Прайдът в ромския квартал на Пазарджик ще покаже че ислямизацията на българските роми е мит, че омразата между изповядващите различните религии е мит, че омразата срещу сексуалните малцинства е мит.
И че жените с хиджаби са български граждани с абсолютно същите права и свободи, каквито имат мъжете и жените с хомосексуална ориентация или различна сексуалност.
Защото свободният човек има правото да бъде какъвто поиска.
Защото свободата не подлежи на спор, на дебат, на коментар. Защото без свободата всичко е загубено, а който трябва да избира между свободата и нещо друго – било то сигурност, национално самочувствие, суверенитет или религия, не заслужава нищо. Защото без свободата човек е никой и няма нищо.
Гражданско сдружение
„Клуб Либерална България“

FB Comments
Предишна публикация:
borisov-vv
Новото правителство на ГЕРБ и Обединените патриоти

ГЕРБ обяви официално състава на третия кабинет на Бойко Борисов. Имейл с имената на бъдещите министри бе изпратен до медиите...

meglena-kuneva-1901
ДБГ ще има нов председател

„Движение България на гражданите“ ще има нов председател през есента, това заяви след Националния съвет на ДБГ, провел се в...

Снимка от  burgasnews.com
Първи независим в новия парламент

Бургаския депутат  Ангел Исаев вече не е депутат от ДПС. Той бе изключен от парламентарната група за неподчинение на партийната...

Затвори