Dimitrov-Traikov

Ние сме вашият защитник от произвола на властта

Уважаеми представители на българския малък и среден бизнес,

Вие сте хората, които движат България напред. Вашите дълги дни и безсънни нощи създават работните места. Знаем цената на Вашия успех. Знаем и как властта Ви притиска и увеличава изискванията към Вас, вместо да Ви даде свободата да работите и успявате с труда си.

Ние вярваме, че държавата не може да създава работни места, нито може да увеличава заплати. Вярваме, че административното налагане на по-високи осигуровки и доходи не е пътят към устойчивото развитие.

Не си затваряме очите пред рекета, на който сте подложени – да ви принуждават да се корумпирате, за да участвате в обществени поръчки; да ви притискат да спонсорирате управляващите партии; да ви изнудват да поставяте предизборни плакати, за да си нямате проблеми.

Хората като вас имат нужда от свои представители и защитници в Народното събрание.

Ние сме тези, които за първи път внесоха в Народното събрание предложението за плосък данък. Ние сме тези, които винаги ще гласуваме против идеите за неговата отмяна. Ние винаги сме се противопоставяли на всяко предложение за увеличение на данъци или въвеждането на нови.

Първите ни стъпки в следващото Народно събрание ще бъдат:

-         премахване на данък „Уикенд“, който в сегашната си форма се използва за тормоз над фирмите;

-         универсално приложение на принципа на мълчаливото съгласие в администрацията – т.е. ако не ви отговорят в срок, това да означава отговор „Да“;

-         започване на работа с декларация за изпълнени изисквания за съответната дейност, а не след предварителни проверки и изнудване от бюрократи;

-         повишаване на прага за задължителна регистрация по ДДС от 50 000 на 200 000 лева;

-         повишаване на общото потребление като резултат от повишаване на разпологаемия доход на домакинствата след намаляване на 9% на ДДС за храни, лекарства и книги.

Ние подехме истинска борба срещу картелите. Поведохме съдебна битка, за да научим кои са собствениците на акцизните складове за горива – именно концентрацията на тези складове е в основата на картела и на скъпите бензин и дизел.

Винаги досега сме били защитник на малкия и средния бизнес. Това е нашата задача и в следващото Народно събрание.

FB Comments
Предишна публикация:
Borisov-razgrad
Борисов в Разград: ГЕРБ е единствената паритя, която не е влизала в коалиция с ДПС, няма да го направим и с ДОСТ

ГЕРБ е единствената партия, която не е влизала в коалиция с ДПС. Няма да влезем в коалиция и с ДОСТ....

LAURA-g
Лаура Кьовеши: В правосъдието най-тежка е битката с манталитета

Не мислете, че борбата с корупцията може да се случи за няколко месеца. Тя продължава с години и в нея най-тежка...

Tрайчо Трайков
За опаскването на съдебната реформа

 По време на интервюто си дадено за сутрешния блок на България Он Ер, водачът на листа на на Нова Република в 23 МИР в...

Затвори