Garelov-12

Герджиков уволни Гарелов, изказал се в защита на Елена Йончева

Иван Гарелов е бил уволнен като медиен съветник на служебното правителство. Това съобщи той за Нова тв, а по-късно информацията бе потвърдена и от правителствената пресслужба.

Говорих със служебния министър-председател Огнян Герджиков. Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, заяви Гарелов, цитиран от Офнюз.

Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, обясни още Гарелов.

„Борисов спомена Дянков. Дянков насочи вниманието към БНТ. БНТ е изключено и аз го знам. Договорите на Елена Йончева са за спонсорство и тя не получава пари оттам. Версията „Франция” вече е проиграна, защото навремето Московски се опита да обвини Елена по сходен начин за пътуване до Сомалия, но й се извини”, коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Иван Гарелов. И още: 

Атаката срещу Елена Йончева е била подготвена предварително. Добрев се засегна от последната нейна реплика. Той е знаел, но се отказва от това действие, но го задейства Бойко Борисов. Залогът става много голям. Той залага цялата кампания на ГЕРБ.

Министър-председателят Огнян Герджиков освободи медийния си съветник Иван Гарелов, съобщават от правителствената пресслужба.

Причина е днешното му участие в телевизионно предаване и произтеклото от това нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания.

Премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания.

FB Comments
Предишна публикация:
TraichoTraikov
Нинова алтернатива на Борисов? Колкото Ирена Кръстева на Пеевски

Политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков обяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ в понеделник, че Корнелия Нинова...

TRUN-REF
Спънаха Трънския референдум за златото

Общинският съвет в Трън отложи провеждането на местния референдум за добив на злато в региона, съобщи сайтът "За Перник". Това...

17155849_1200907096692793_784898737312292989_n-1
Цветанов: Компромиси повече няма да допускаме

В следващ управленски мандат на ГЕРБ няма да допусне повече компромиси. Разчитаме, че всички български граждани ще ни подкрепят, защото...

Затвори