borisov-kazanluk

Борисов: Ако българите се подведат по ездачката Нинова ще минем на задна скорост

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със симпатизанти на партията в Казанлък. Предизборната среща се проведе в читалище „Искра“. Присъстваха бившият министър на финансите Владислав Горанов, кметицата на Казанлък Галина Стоянова и градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров.

В началото на срещата Галина Стоянова благодари на експремиера Бойко Борисов за отпуснатите средства за развитието на града по време на управлението на ГЕРБ.

Горанов: Програмата ни е „суров реализъм“

„Генерал Борисов ми препоръча краткото представяне, което звучи: „Давал съм, и пак ще давам“. Но това разбира се е в рамките на шегата, защото ресурсът на властта не е едноличен, а обществен. Изправени сме пред избор, който дава нова посока на държавата“, каза в речта си бившият финансов министър Владислав Горанов.

„През последните месеци нашите опоненти се опитват да възродят няколко легенди и грешни представи за развитието на българското обществото. Изборите са важни, защото трябва да запазим курса на държавата. Вече си задаваме въпроса къде ни е геополитическото място. Лъже патриоти поставят под въпрос ценностната система на обществото“, посочи ексминистърът.

Според него, промяната, която предлага левицата, разчита на късата памет на хората. „Знам, че всички сме нетъпреливи да бъдем богати, на часа. Но не ГЕРБ е виновен ние да се наредим на опашката на Европа. С упоритост и постоянство и правилните политики, които провеждахме през последните години, доходите тръгнаха нагоре, макар всеки да го усеща по различен начин“, посочи Владислав Горанов.

Той каза, че предизборната програма на ГЕРБ би могла да се резюмира в един израз: „суров реализъм“.

„Аз не мисля, че трябва да си губим времето като гледаме другите отбори. Тяхното е триумф на надеждата. Да се върнеш след две години към БСП и ДПС, не виждам с какво би им повярвал здравият разум. Те показаха и как се фалира банка. Това с безлихвените кредити, което обещават, отново би довело до фалит. Преди колко години Корнелия Нинова беше зам.-министър, можеше да прави реформи и промени тогава. Какво ще се промени сега, не знам“, каза в речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Ако българите се подведат по ездачката Корнелия Нинова, България директно ще мине на задна скорост в Европейския съюз“, посочи той.

„Удивен съм колко бързо се забравя. Българинът най-разбира като му се дава пример с пари. За тези 2 години, когато дойдохме беше паднала КТБ. Малко по-късно  заради заробващите договори с „Мариците“ и след това през декември за „Белене“. Платили сме борчове в размер на 6,5 млрд. лева“, припомни Борисов.

Той коментира и твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че служебното правителство на Огнян Герджиков е на ГЕРБ, тъй като част от министрите са били зам.-министри или чиновници по време на управлението му.

„Служебното правителство било на ГЕРБ. Направо им се чудя що за наглост е това. Не гледам телевизия, за да не се ядосвам. Единият бил заместник на Горанов, другият на Дончев. Ми то Радев беше генерал при ГЕРБ. Какво, и президент ли си имаме“, попита Борисов.

 

БСП не могат да си оправят символа на Бузлуджа, а искат да оправят държавата. Ако това беше символът на ГЕРБ щях да ви заведа всички, под строй барабар с мен, с по една мистиря, за да го оправим. Не могат да си оправят символа, разбирате ли. Това е БСП“, поясни още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов сподели и тайна, като обясни какво точно е правил при инцидента в Хитрино, когато дерайлира влакова композиция и разруши много сгради в градчето. „Освободих охраната и шефа на пожарната Николов направихме обход. Ако нещо беше станало, аз щях да съм там. Бил съм 5 години пожарникар. Никога не съм дал  някой от колегите, които водя, да влязат първи. Там се проявява смелост. А сега какво – Дебат с Татяна Дончева и от едната страна ме заболя главата. Дебат с Бриго Аспарухов – от другата страна ме боли главата. Какво могат да ми предложат. Затова дайте да направим така, че на 27 март да направим правителство, защото много работа има да се върши“, каза още Борисов.

FB Comments
Предишна публикация:
Снимка от DW.
Класация сред 80 страни-България 63-та

Проучване на "USnews", проведено сред 21 000 граждани на 80 страни, класира България на 63-то място в класацията за най-добро...

Снимка на Велислав Николов. Архив: News 10
Зеленогорски: Пазим горчив спомен от ГЕРБ

Пазим горчиви спомени от ГЕРБ. Мога надълго да говоря за нашите сблъсъци с ГЕРБ в парламента: и когато опитаха да...

Момчил Неков, евродепутат от БСП.
Евродепутатът Неков: Скандално е, че Комисията чака ние сами да докладваме храните втора класа

  Това заяви българският евродепутат във връзка със заключенията на Съвета на земеделските министри в Брюксел „Скандално е, че Комисията...

Затвори