Oland-MerKEl

За разделянето на ЕС. Големите срещу малките

Лидерите на Германия, Франция, Италия и Испания се обявиха „за“ Европа на различни скорости. Домакин на срещата на „голямата четворка“ във Версай бе Франсоа Оланд. Богатите в ЕС отдавна искат диференцирано развитие на общността-силно развитите икономики да се спасят от зависимости с развиващите се малки икономики от най-навите страни членки, както и от страни, които под една или дрега форма са зависими от Русия.

Европа на различни скорости е необходимост, в противен случай ще закъсаме. Съюзът винаги трябва да е отворен, никой няма да бъде изключен, но не всеки трябва да бъде насилван да участва във всеки проект”, обяви германският канцлер Ангела Меркел.

Френският презедент Оланд призова европейците към единство, а не към еднаквост и подкрепи допълнително интегриране в икономическия и монетарен съюз, както и в хармонизирането на данъчните политики.

Лидерите на четирите страни ще се срещнат с европейските си колеги  на срещата на върха на ЕС  в  Брюксел.

Разделянето на ЕС на зони подхвана Жан Клод Юнкер, председател на ЕК.

FB Comments
Предишна публикация:
junker
ЕС поставен на прага на оцеляването си

Европейската комисия представи пет възможни пътя, по които ЕС да се развива занапред без Великобритания. Докладът, озаглавен Бяла книга, разглежда...

Gerdgik
В очакване на „изборна спирала“

Служебният кабинет ще има живот два месеца и половина или три месеца, като не е изключено да не бъде съставен...

Nova-rep-IP
Нова Република: Налагат ни медийно затъмнение

Политическият картел налага медийно затъмнение срещу Нова Република Политическият съвет на Нова Република остро протестира срещу продължаващите опити за налагане...

Затвори