Снимка от Ройтерс.
Снимка от Ройтерс.

Президент и първи вицепрезидент: Семейство Алиеви

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев назначи съпругата си Мехрибан Алиева за първи вицепрезидент. Руската редакция на Би Би Си потърси мнения на експерти за това кадрово решение. То не ги изненада.

Алиев подписа назначението във вторник. Самият пост първи вицепрезидент се появи в Азербайджан след референдум, състоял се миналия септември. До момента длъжността бе вакантна.

Президентът представи жена си като свой заместник на заседание на Съвета за сигурност на Азербайджан. И заяви, че тя вече дълги години играе „важна роля в обществено-политическата, културната, международната дейност“. Алиев нарече жена си професионалист и хуманист, съобщи Интерфакс.

По-рано президентската съпруга бе заместник-председател на партията „Нов Азербайджан“, с чиято листа бе избрана в парламента.
Самата Мехрибан обясни пред Съвета за сигурност, че дължи успехите си на подкрепата от Илхам Алиев.
„Разбирам напълно колко сериозна отговорност лежи върху мен и вярвам, че ще оправдая вашето доверие, господин президент, и доверието на всички, които вярват в мен“, каза тя.

FB Comments
Предишна публикация:
Ruski-650x366
Само 16.9 % от българчетата учат втори чужд език и той е руски

Българските деца са на едно от последните места по изучаването на чужди езици в прогимназиалния стадий на обучение. Това показват...

k-sud
Конституционният съд обезсмисли задължителното гласуване

Конституционният съд отмени санкцията за негласуване. Така на практика задължителното гласуване става напълно безсмислено. Решението е взето с 11 гласа,...

europeiska-banka
Служебното правителство може да внесе кандидатурата на България за Еврозоната

Служебният кабинет може да внесе кандидатурата на България за Еврозоната. Това предложение направи служебният външен министър Ради Найденов по време...

Затвори