Kosarev

Руснак предложи да купи „Левски“ от „фалиращия“ Спас Русев

Битката за БТК по съдилищата на половината свят се пренесе и на футболния терен. Руският бизнесмен Дмитрий Косарев, който минаваше за близък на Цветан Василев и е голям съперник на настоящите собственици, предложи да купи Левски.

„Доколкото разбирам, стародавният, именит и обичан футболен клуб Левски е в много опасно състояние…Поради това бих желал да предложа едно от малкото решения, с които разполага футболен клуб Левски, преди да последва стъпките на ЦСКА, Локомотив София и други – фалит.

С настоящото изразявам желанието си да придобия футболен клуб Левски и да инвестирам 10 милиона евро от собствените си средства. Позволете ми да подкрепя Левски за неговото оцеляване, а и за да процъфти за бъдещите поколения!“, пише Косарев в писмо до БТА.

Той твърди в писмото си, че собственикът на „сините“ Спас Русев е пред фалит и „не може да изпълни ангажиментите си към клуба и това поставя „водещия клуб в критична ситуация, която може да доведе и до социални проблеми“. Според Косарев, насроченото за 3 февруари Общо събрание на Левски е било отложено, тъй като Русев е бил в Швейцария „на колене пред своите кредитори в опит да предотврати непосредствения си фалит“.

„Ето защо реших да пратя това писмо и да предложа помощ. Всички футболни привърженици в България си спомнят как феновете на Левски се подиграваха на ЦСКА, че бяха придобити от Литекс, но сега фалиралият собственик на Левски се опитва да направи същото – той води клуба към провал“, пише Косарев и подчертава, че за него „ще бъде чест да подкрепя този велик български клуб“.

„Това Отворено писмо е адресирано до Спас Русев и до надзорния съвет на футболен клуб „Левски“, но поради неговата значимост, то е адресирано и до българските медии на вниманието на обществеността“, се казва още в писмото, подписано от Дмитрий Косарев.

От офиса на Левски отрекоха да са получавали писмото от Косарев.

Руският бизнесмен оспорва по съдебен ред смяната на собствеността на БТК, съответно телекомът „Виваком“ който бе придобита от Спас Русев. „През ноември 2015 г. Спас Русев се опита незаконно да поеме управлението на БТК от мен – неговият законен собственик. След правните действия, които предприех в Обединеното кралство, Люксембург, Русия, България и т. н. към днешна дата Спас Русев не може да осъществи своите планове и да поеме контрола на БТК“, пише Косарев.

Той твърди в писмото си, че собственикът на „сините“ Спас Русев кара управителния съвет на БТК да извърши финансово престъпление, за да може клубът да оцелее. „Това е така, защото на практика Спас Русев е във фалит и не може да изпълни ангажиментите си към клуба“, посочва Косарев.

„Веселбата“, която Спас Русев планираше,обаче свърши. Затова бих желал да предложа решение и да подкрепя „Левски“ за неговото оцеляване“, пише още Косарев.

FB Comments
Предишна публикация:
KTB
193 фирми некоректни длъжници към фалиралата КТБ

Пълният списък на некоректните длъжници на КТБ публикуваха синдиците. Той съдържа 193 фирми и 89 физически лица. Най-големи са непогасените...

Nova-rep-IP
Нова Република: 7% ръст, 770 евро средна заплата, 700 000 повече работещи

Дясното обединение представи Програма за Нова Икономика Нова Република обяви идеите си за развитие на икономиката в следващите 4 години....

Момчил Неков, евродепутат от БСП.
Момчил Неков: Гласувах против СЕТА, защото не защитава националните ни интереси

Евродепутатът е категоричен, че канадските храни с ГМО крият рискове за здравето „Аз гласувах против СЕТА, защото не смятам, че...

Затвори