dete-77

Антирекорд 2016-а – най-ниска раждаемост при условия на „стабилност и растеж”

Населението на България в края на тази година ще е около 7 100 000 души, но след две години със сигурност ще падне под 7 млн.  В предаването  „Тази сутрин” бе представен анализ на демографдската ситуация в Бългаия. Автор на тв представянето бе колегата Стоян Георгиев.

През 2016 г. България ще отбележи исторически рекорд за най-малко родени деца, откакто се   статистика за това. На територията на страната ни са родени 59 633 деца до 28 декември и е вероятно до края на годината този брой ще прескочи границата от 60 000. До момента рекордът за най-малко родени деца „се държи” от 1997 г., когато ражданията бяха 64 125.

За сравнение през 1950 г. новородените са били 182 571. Само в три области на България тази година има по-голям брой раждания от миналата – във Велико Търново (с 286), София – 177 и Бургас с 16.

Особено голям отрицателен прираст има в област Пловдив (- 425), а най-големият относителен отрицателен прираст е в Хасково. Показателна е ситуацията във Видинска област, където – за цялата област – ражданията са 386. Миналата година са били 407. Хората, напуснали България, тази година са 28 хил., а дошлите са 25 хил. Сред пристигналите у нас най-многобройни са гражданите на Сирия, Русия и Турция.

МАЛЪК КОМЕНТАР

Преди повече от година попаднах на данни и пебликации за анализ на населението по света на Централното разузнавателно управление на САЩ. В тях се твъдеше, че постоянното население на България е паднало поз 7 млн. души.  Регистрираната миграция към други страни е към 2 млн.  Латентната и сезонната  и до този момент края на 2016 г. никой не е установил.

Изчезваме бързо, въпреки приказките за стабилност и растеж. Бизнесът пищи от над 2200 регулаторни, разрешителни и ограничителни режими, от гнета на купища такси, които трябза да се плащат за какво ли не, освен данъците. Повечето не мислят за развитие, а за оцеляване и съхранаване.
Правя издание пряко сварзано с проблемите на малкия бизнес и знам нещата от първа  ръка. Мъчно е да се прави бизнес в България. Познавам и хора, които събират „такси” от тези, на които им е било позволено бурно да се развиват я с обществени поръчки, я по европроекти, имам знания и за просперирането на някои общини и мизерията на други. В такава ситуация на зависимост на бизнеса от силните на деня в политиката няма как да има реална сигурност, стабилност и развитие.

Докато тази практика продължава растежът ще е само статистически отчет и деца  няма да се раждат. Няма желание за това. Хората не виждат переспектива за отрочетата си в тази държава. Ужким има приета демаграфска стратегия, предложена от бившия социален министър Калфин. Тя беше направена на база на труда на учени от БАН. Остава като хартия с предписани мерки, които никой по същество няма намерение да изпълнява. Защото не знае как и какво да предложи на гражданите на тази страна, за да останат тук и да създават блага.

Схеми, схеми, Схеми.

Управлението ни е доминирано от политици, в чиито глави са само схеми. Ако някой направи еди какво си, ако горивата или тока са по- скъпи, ако конрабандата не едно се ограничи, но върви друга, какво ще стане. Колко щи спечелим.

България и през 2016 –та си остава бандитска държава. Призна ми го преди време един истински „руски”, бивш офицер от силите на Варшавския договор в Германия, после станал бизнесмен, работил с живи и днес руски олигарски и политици, с мафиоти – руски, европейски, български. От години е и  български гражданин.  Един от много богатите, които не са в светлината на прожекторите. Познава банкери и политици, едри български безнесмени, които изтръпват при споменаване на името му.
Всичко в България „пиздит”(за тези, които нямат познания по разговорен руски може да го разбират като „смърди”).
Повярвах  му и за схемите с горивата и за далаверите в енергетиката в България и за игрите, дирижирани от Москва, за Еродоган, Турция и тяхната мафия, за българските тайни служби и за още други неща, които накога ще получат някаква публична форма. Доказателствата постепенно ще се намерят.

Велислав Русев

FB Comments
Предишна публикация:
bor-ms
Правителството в оставка разпределило 2.4 милиарда лева

Статията е от сайта Офнюз Над 2,4 млрд. лева раздаде правителството след подаването на оставката.  Част от парите са от преструктуриране...

MS
На 21 февруари почитаме българите, съпротивлявали се на нацизма в България

Правителството в оставка прие решение за обявяване на 21 февруари за ден на признателност към лицата, съпротивлявали се срещу нацизма...

Erdogan-12
Турция ще докаже, че САЩ подкрепят „Ислямска държава“?

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че Турция разполага с доказателства, че водената от САЩ коалиция подпомага "Ислямска държава".  "Те...

Затвори