Erdogan-12

Турция ще докаже, че САЩ подкрепят „Ислямска държава“?

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че Турция разполага с доказателства, че водената от САЩ коалиция подпомага „Ислямска държава“. 

„Те ни обвиняваха, че подкрепяме ДАЕШ. Сега всички те изчезнаха и дават подкрепа на терористични групировки, включително ДАЕШ, Партия на Демократичния съюз и Отрядите за защита на народа“, заяви в Анкара Ердоган, цитиран от „Хюриет“, използвайки арабския акроним за „Ислямска държава“.

„Много ясно е. Имаме потвърдени доказателства, с изображения, снимки и видео“, каза турският президент.

В отговор от Държавният департамент на САЩ нарекоха обвиненията нелепи и заявиха, че за тях няма никакво основание.

„Не мисля, че някой може да погледне действията ни на терен, водейки коалицията в северна Сирия, в Ирак, и да каже нещо друго, освен, че сме на 100% зад разгромяването, унищожението на ДАЕШ“, заяви зам.-говорителят Марк Тонър.

Тонър допълни, че САЩ никога не са подпомагали с оръжия Отрядите за защита на народа, военното крило на Партия на Демократичния съюз, което Анкара смята за терористична организация, свързана с Работническата партия на Кюрдистан.

FB Comments
Предишна публикация:
dsc_0557
ФотоОКО

Не те знам момко кой си. Може наистина да си инвалид, но и ти и този дето беше зад волана...

zeman-miloch
Чехия каза: Никакви емигранти през 2017 година

В коледната си реч, както и при миналогодишната, президентът на Чешката република Милош Земан се обяви против приемането на бежанци...

zname-bul
2017-та ще е трудна за България. 2016-та мина под знака на застоя

Българската 2016 г. премина под знака на застоя, на неслучващи се реформи и с продължаваща девалвация на човешкия капитал на...

Затвори