police_protest7
Снимка: Архив

Полицаите в готовност за безсрочен протест за истински реформи в МВР

Предстоят протести на служители в МВР обяви председателят на Управителния съвет на полицейските синдикати Валентин Попов пред агенция БГНЕС.

Основанието за планирания безсрочен протест било липса на реформи.

„Решението е безсрочен протест до започване на реална и ефикасна реформа в това министерство – формите, местата времето ще ги уточняваме с колегите допълнително“, каза Попов.

Профсъюзът има много сериозни забележки по близо 30% от текстовете на Закона за МВР.

„Взехме решение да организираме голям национален протест между първо и второ четене в НС на този проект на Закона за изменение и допълнение на Закона на МВР, ако междувременно не бъдат отстранени поне най-фрапиращите дефекти в него. Преди още първо четене в НС най-вероятно ще проведем серия предупредителни протести в страната”, посочи председателят на синдиката.

На въпрос възможни ли са блокади на пътища, Попов отговори: „Не изключваме нито един вариант, който е разрешен от закона. На база на решението на Управителния съвет, тези прояви могат да започнат от днес, но е възможно това да се случи по-скоро от утре“.

Той определи като „популизъм“ намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати за новоназначени служители и намаляването на отпуските.

FB Comments
Предишна публикация:
briefing DBG 29022016
Реформатори и ГЕРБ се доуточняват през април как да продължи съвместното им правителство

От "Движение България на гражданите" разпространиха позиция, от която става ясно , че от партията и Реформаторския блок, като цяло,...

Borislav_Sandov_3-300x248
„Зелените“: Присъдата на Сандов е удар по опозиционната критика

От партия „Зелените“ излязоха с официална позиция относно присъдата на бившият им председател Борислав Сандов. Той беше признат за виновен...

tanov-77
Внезапно почина директорът на агенция „Митници“ генерал Ваньо Танов

Той се почувствал зле рано сутринта в понеделник. Починал е в линейката напът за болницата. Информацията беше потвърдена от Министерството...

Затвори