tOK-CENA
Снимка: Архив от 2013 г.

Бизнесът излиза на национален протест срещу цените на тока

 

ПРИЗИВ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОВИШЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА

НА 29 ЮЛИ 2015 Г. (СРЯДА), 11 ЧАСА, ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

„Българският бизнес не можеи не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките „Задължения към обществото“. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията.

Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото”, защото те ще доведат до загуби за българското общество!“

 

Това е изразената в обща декларация позиция на АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Национално представителните организации на работодателите се обявяват твърдо против узаконения грабеж, кражбите и безхаберието в енергетиката и в подкрепа на дълбока реформа в сектора от страна на правителството.

Реформа, която да прекрати категорично узаконяванaтa с години кражба на резултата от нашия труд посредством нормативно завишаване на изкупните цени на електрическата енергия, произвеждана от определени дружества и разхищенията – плащани солидарно от българския бизнес и гражданите.

 

НЕ НА МАФИЯТА                                                           ДА НА РЕФОРМИТЕ

НЕ НА ГРАБЕЖА                                                             ДА НА ПАЗАРНИТЕ ЦЕНИ В ЕНЕРГЕТИКАТА

 

Над българските индустриални предприятия е надвиснала гилотината на 15 – 20 процентно повишаване на цената на електроенергията.

Като пряк резултат от това, над всички български граждани е надвиснала опасността от повишаване на цените на всички стоки и услуги и от загуба на доходи и на работни места!

Усилията на четирите национално представителни работодателски организациине доведоха до момента до желаните резултати. Поетите ангажименти от различни институции в страната не бяха спазени.
Работодателите се обявяват категорично ПРОТИВ планираното поскъпване на цената на електроенергията!

FB Comments
Предишна публикация:
varna-portnih
ГЕРБ залага на Иван Портних за Варна

Иван Портних е кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ във Варна, обяви на пресконференция във Варна председателят на Националния предизборен...

Mikov
БСП определи кандидатите си за кметове в 84 общини

„ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ускорява своята дейност по всички показатели. Това утвърждава БСП като основна опозиционна сила и алтернатива...

Rumen-Vodenicharov-paza4
Политик пазач на зверове

Едно от знаковите лица на първите години на родната демокрация се прехранва като пазач. Не е прокопсал от политиката. Румен...

Затвори