6-tok

СДС против новите по-високи цени на тока

Съпартийците от СДС на икономическия министър Божидар Лукарски се обявиха против вдигането на цените на тока за индустрията, което се предвижда от 1 юли. Вдигането може да се отложи след като стана ясно, че такава идея към КЕВР пусна премиерът Бойко Борисов.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ от СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

във връзка с предложението за увеличаване на цената на тока за бизнеса

 

Ние, членовете на НИС на СДС и депутатите от партията в парламентарната група на РБ, категорично заставаме зад позицията на председателя на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, срещу увеличаване на цената на тока за бизнеса.

Нашите аргументи са свързани с икономическите показатели за износа на България през първите 4-ри месеца на 2015 г.

Предварителните данни на НСИ за 2015 г. за развитие на износа са много добри.

За първите 4 месеца е налице ръст на износа от 12,8%.

 

През периода януари – април 2015 г. от България са изнесени стоки общо на стойност 14.6 млрд. лв.

Само през април 2015 г., общият износ възлиза на 3.9 млрд. лв. и се увеличава с над 12 % спрямо същия месец на предходната година.

Освен това, всеки един български производител вече е договорил износните си цени, калкулирани по сегашната цена на тока. Увеличението му предполага предоговаряне на тези цени за външните пазари.

От друга страна, увеличаване цената на тока за бизнеса, неминуемо ще доведе до увеличение на цените на стоките и услугите, което ще рефлектира върху крайните потребители – българските граждани.

Отчитайки тези факти, ние сме против идеята за увеличение на тока за българския бизнес.

FB Comments
Предишна публикация:
DBG
Партията на Кунева предлага споразумение на другите Реформатори за местните избори

„Движение България на гражданите“ изпрати на колегите си от РБ проект за споразумение за единно явяване на местните избори, в...

В началото на май Светлин Танчев(в средата), заедно с Борислав Иглев и Георги Ковачев обявиха, че са създали движение "Бъдеще и развитие за България. 
Снимка на Велислав Николов
Депутатът Светлин Танчев оглавява нова политическа формация от 5 партии

Тази неделя във Варна ще бъде обявено официално създаването на нова политическа формация, в която влизат 5 партии. Още преди...

BABH
Агенцията по безопасност на храните не признава теста за маслата, правен в нейната лаборатория

Българската агенция по безопасност на храните не признава резултатите от теста на "Активни потребители" на краве масло, даден именно в...

Затвори