kmetove

До края на юли ясни кандидатите за кметове на ГЕРБ

Подготовката за предстоящите местни избори обсъдиха областните координатори на ГЕРБ от цялата страна по време на среща със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и административния секретар на партията Цветомир Паунов. Цветанов заяви, че предимството на ГЕРБ пред останалите партии е, че винаги залага на обиколките из цялата страна и срещите с хората във всички населени места. „Чрез провеждането на национална кампания и самостоятелното участие в изборите, ние си осигуряваме идентичност. Това ни отличава от всички останали партии, които се стремят към колективна отговорност или споделен кандидат. Със структурите сме взели решение за самостоятелно участие в изборите, за да подчертаем качествата на нашите кандидати на местно ниво. В същото време от ГЕРБ ще търсим потенциална подкрепа освен от нашите членове и симпатизанти, и от всички останали хората, без значение на техните политически симпатии“, посочи още Цветанов.

По време на срещата в Централата на ПП ГЕРБ стана ясно, че до 26 юни ще приключат събранията за номиниране на общински кметове, а до края на месеца Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ ще утвърди кандидатите. До 19 юли пък ще се провеждат събранията за номинации за общински съветници и за кметове на райони в София, Варна и Пловдив. Очаква се всичко по подредбата на номинациите и утвърждаването на окончателните листи от ИК на ГЕРБ да е готово до края на месец юли.

Областните координатори на ГЕРБ алармираха ръководството на партията за огромния проблем, който създават временните адресни регистрации по места. Според координаторите, казусът е сериозен и може да предизвика сериозно изкривяване на изборните резултати в определени области. Затова апелираха да се търси бързо решение, за да няма съмнения за манипулиран вот и купени гласове на предстоящите местни избори.

На 13 септември ГЕРБ ще проведе и традиционното национално събрание на структурите в столичната зала „Арена Армеец“, на което ще бъдат официално представени номинациите за кандидатите за кметове на областните градове в цялата страна.

FB Comments
Предишна публикация:
BORISOV-30
Борисов пред Нова тв: Без Делян Пеевски ДПС е подходяща за разговори

15 години ме имитират, на чужд гръб е лесно да се смееш. Така премиерът Бойко Борисов коментира Фейс Бойко на...

PONTa-PRESA
Разследваният за пране на пари Виктор Понта: Невинен съм, правосъдието понякога греши

Разследваният за корупция министър-председател на Румъния Виктор Понта днес отново изключи да подаде оставка, като заяви, че е невинен, и...

BIG5-bobiV
Нов заподозрян за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина

След като нито един от заподозрените за убийството на 16-годишния ученик Георги Игнатов в столичната Борисова градина не се е...

Затвори